daj na luz z tym PSJ, nie jest to do niczego potrzebne.
[O1] "Elektryka" szyb i CZ mnie wkurza - jak się p
Zwiń
X
-
[O1] "Elektryka" szyb i CZ mnie wkurza - jak się p
Otóż co mnie wkurza:
1. samoczynne zamykanie się centralnego zamka po przekroczeniu 20km/h - jak się pozbyć tego dziadostwa i spowodować, aby przestał się sam zamykać?
2. nawet zamknięty centralny zamek "stuka" mi przy przekraczaniu 20km/h w tylnych prawych drzwiach - co zrobić, aby nie próbował się zamknąć nawet jak jest zamknięty?
3. tylne szyby dają się otwierać z tylnych włączników nawet po ich "zablokowaniu" przez kierowcę włącznikiem w podłokietniku - co jest grane?
4. szyby elektryczne raz działają po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, a raz nie - od czego to zależy i co zrobić, aby zawsze działały (tak jak mówi instrukcja) około 10 minut po wyjęciu kluczyka?
Grrrrr....
I kto wymyślił umiejscowienie włącznkików sterowania szyb w tak niewygodnym miejscu? Czy nie można bylo ich przesunąć bardziej do przodu???
-
-
ad1. Akurat to pierwsza rzecz jak wlaczam w aucie, a po wygluszeniu drzwi naprawde ten dzwiek jest duzoooo milszy dla ucha.
ad2. Jak stuka w drzwiach tzn ze tak jakby nie bylo zamkniete, cos jest poknocone w module komfortu. Za kazdym przekroczeniu 20km/h czy tylko za pierwszym ??
ad3. Jak wyzej, zastanawiam sie czy nie pojawila sie zielenina w module w drzwiach kierowcy i/lub przeciera sie wiazka drzwi.
ad4. Szyby dzialaja przez x minut, az nie otworzysz drzwi kierowcy.
To sterowanie szyb jest calkiem ok, mnie akurat nie przeszkadzalo nigdy, duzo bardziej denerwowalo mnie szukanie ich na panelu srodkowym albo kolo lewarka zmiany biegow.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTo sterowanie szyb jest calkiem ok, mnie akurat nie przeszkadzalo nigdy, duzo bardziej denerwowalo mnie szukanie ich na panelu srodkowym albo kolo lewarka zmiany biegow.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12I kto wymyślił umiejscowienie włącznkików sterowania szyb w tak niewygodnym miejscu? Czy nie można bylo ich przesunąć bardziej do przodu
Zamieszczone przez Agamek121. samoczynne zamykanie się centralnego zamka po przekroczeniu 20km/h - jak się pozbyć tego dziadostwa i spowodować, aby przestał się sam zamykać?
1 - włączone zamykanie autoamtyczne
0 - wyłączone -||-
reszta jak Maicroft pisze coś z wiązkami, modułem komfortu...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
z opóźnieniem jak nie masz kluczyka w stacyjce
bez opóźnienia jak jest włączony kluczyk->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
No właśnie mam tak, że otworzę drzwi z pilota i nie zapala się światło we wnętrzu. Otworze drzwi i światło się zapala. Zamykam drzwi i światło gaśnie.
albo (wszystko robię tak samo, kluczyki nan stop w ręku, nie w stacyjce, zamku, itp.):
otworzę drzwi z pilota i zapala się światło we wnętrzu. Otworze drzwi i światło się wciąż pali. Zamykam drzwi i światło gaśnie z opóźnieniem.
W "starej" działa zawsze z opóźnieniem...
Wkurza mnie, no co mam zrobić...? Może obie Oktawki zamienić na Superba... eee, nie, znów bym truł przez rok... :-)
Komentarz
-
-
mnie wygląda na to, że coś masz jednak zwalone. wciąż coś Ci działa, potem nie działa - ja miałem sporo podobnych/takich samych problemów - zamykanie tylnych szyb i ich blokada, oświetlenie wnętrza etc etc. naprawiałem rzeczy po kolej i jakoś wszystko działa jak należy. nie wydaje mi się żebyśmy mogli powiedzieć tttm jeśli raz jest tak, a potem inaczej.
co do tego zamykania zamka to chyba nie potrzebujesz vaga jesli masz autoalarm - w każdym autoalarmie jaki miałem były na to jakieś kody.Every man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
-
a przyuważ czy jak otwierasz drzwi to lampka na szafie się zapala?
tzn. czy czasami się zapala, a czasami nie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
to by wykluczało mikrostyk w drzwiach
chociaż tam są dwa, hm...
a jak się zachowuje lampka dolna w drzwiach?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Agamek12, u mnie było tak, że kontrolka na panelu zawsze się świeciła, lampka w drzwiach czasem tak, czasem nie, a oświetlenie wnętrza mniej więcej tak jak Ty opisujesz. tymczasem zauważyłem, że u mnie prawie zawsze szwankowała prawa żarówka. ostatecznie rozkręciłem całą lampkę i przeczyściłem wszystko - jak ręką odjął. i w czym był problem? nie mam pojęcia. po prostu nie wiedziałem co jeszcze robić więc wyczyściłem lampkę i działa jak należy. zbieg okoliczności?Every man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
Komentarz