daj na luz z tym PSJ, nie jest to do niczego potrzebne.
[O1] "Elektryka" szyb i CZ mnie wkurza - jak się p
Zwiń
X
-
[O1] "Elektryka" szyb i CZ mnie wkurza - jak się p
Otóż co mnie wkurza:
1. samoczynne zamykanie się centralnego zamka po przekroczeniu 20km/h - jak się pozbyć tego dziadostwa i spowodować, aby przestał się sam zamykać?
2. nawet zamknięty centralny zamek "stuka" mi przy przekraczaniu 20km/h w tylnych prawych drzwiach - co zrobić, aby nie próbował się zamknąć nawet jak jest zamknięty?
3. tylne szyby dają się otwierać z tylnych włączników nawet po ich "zablokowaniu" przez kierowcę włącznikiem w podłokietniku - co jest grane?
4. szyby elektryczne raz działają po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, a raz nie - od czego to zależy i co zrobić, aby zawsze działały (tak jak mówi instrukcja) około 10 minut po wyjęciu kluczyka?
Grrrrr....
I kto wymyślił umiejscowienie włącznkików sterowania szyb w tak niewygodnym miejscu? Czy nie można bylo ich przesunąć bardziej do przodu???
-
-
ad1. Akurat to pierwsza rzecz jak wlaczam w aucie, a po wygluszeniu drzwi naprawde ten dzwiek jest duzoooo milszy dla ucha.
ad2. Jak stuka w drzwiach tzn ze tak jakby nie bylo zamkniete, cos jest poknocone w module komfortu. Za kazdym przekroczeniu 20km/h czy tylko za pierwszym ??
ad3. Jak wyzej, zastanawiam sie czy nie pojawila sie zielenina w module w drzwiach kierowcy i/lub przeciera sie wiazka drzwi.
ad4. Szyby dzialaja przez x minut, az nie otworzysz drzwi kierowcy.
To sterowanie szyb jest calkiem ok, mnie akurat nie przeszkadzalo nigdy, duzo bardziej denerwowalo mnie szukanie ich na panelu srodkowym albo kolo lewarka zmiany biegow.
Komentarz
-
-
No fakt, rozwiązanie z Vectry B albo Xsary jest do d..y. Ale już w Astrze 2 można było zrobić to wygodnie...Zamieszczone przez MaicroftTo sterowanie szyb jest calkiem ok, mnie akurat nie przeszkadzalo nigdy, duzo bardziej denerwowalo mnie szukanie ich na panelu srodkowym albo kolo lewarka zmiany biegow.
Komentarz
-
-
nie jest źle, w polo mam w okolicy łokciaZamieszczone przez Agamek12I kto wymyślił umiejscowienie włącznkików sterowania szyb w tak niewygodnym miejscu? Czy nie można bylo ich przesunąć bardziej do przodu
VAG->sterownik komfortu->adaptacja->kanał 03Zamieszczone przez Agamek121. samoczynne zamykanie się centralnego zamka po przekroczeniu 20km/h - jak się pozbyć tego dziadostwa i spowodować, aby przestał się sam zamykać?
1 - włączone zamykanie autoamtyczne
0 - wyłączone -||-
reszta jak Maicroft pisze coś z wiązkami, modułem komfortu...->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
z opóźnieniem jak nie masz kluczyka w stacyjce
bez opóźnienia jak jest włączony kluczyk->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
No właśnie mam tak, że otworzę drzwi z pilota i nie zapala się światło we wnętrzu. Otworze drzwi i światło się zapala. Zamykam drzwi i światło gaśnie.
albo (wszystko robię tak samo, kluczyki nan stop w ręku, nie w stacyjce, zamku, itp.):
otworzę drzwi z pilota i zapala się światło we wnętrzu. Otworze drzwi i światło się wciąż pali. Zamykam drzwi i światło gaśnie z opóźnieniem.
W "starej" działa zawsze z opóźnieniem...
Wkurza mnie, no co mam zrobić...? Może obie Oktawki zamienić na Superba... eee, nie, znów bym truł przez rok... :-)
Komentarz
-
-
mnie wygląda na to, że coś masz jednak zwalone. wciąż coś Ci działa, potem nie działa - ja miałem sporo podobnych/takich samych problemów - zamykanie tylnych szyb i ich blokada, oświetlenie wnętrza etc etc. naprawiałem rzeczy po kolej i jakoś wszystko działa jak należy. nie wydaje mi się żebyśmy mogli powiedzieć tttm jeśli raz jest tak, a potem inaczej.
co do tego zamykania zamka to chyba nie potrzebujesz vaga jesli masz autoalarm - w każdym autoalarmie jaki miałem były na to jakieś kody.Every man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
-
a przyuważ czy jak otwierasz drzwi to lampka na szafie się zapala?
tzn. czy czasami się zapala, a czasami nie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
to by wykluczało mikrostyk w drzwiach
chociaż tam są dwa, hm...
a jak się zachowuje lampka dolna w drzwiach?->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Agamek12, u mnie było tak, że kontrolka na panelu zawsze się świeciła, lampka w drzwiach czasem tak, czasem nie, a oświetlenie wnętrza mniej więcej tak jak Ty opisujesz. tymczasem zauważyłem, że u mnie prawie zawsze szwankowała prawa żarówka. ostatecznie rozkręciłem całą lampkę i przeczyściłem wszystko - jak ręką odjął. i w czym był problem? nie mam pojęcia. po prostu nie wiedziałem co jeszcze robić więc wyczyściłem lampkę i działa jak należy. zbieg okoliczności?Every man dies. Not every man really lives.
1.6i 74kW [101KM] AKL, '01, KOMBI, AMBIENTE
Komentarz
-
Komentarz